/

2017-08-16

Internet trgovina i sezonalnost prodaje

prowadzenie fanpage

Sezonska prodaja problem je s kojim se vlasnici internetskih trgovina suočavaju u mnogim djelatnostima. Nije ni čudo – nije bez razloga što skijašku opremu kupujemo uglavnom zimi, a školski pribor djeci prije početka polugodišta. Moguće je i vrijedi zaštititi se od fluktuacija prodaje. Kako voditi internetsku trgovinu da održi zadovoljavajuću razinu konverzije bez obzira na godišnje doba?

Analizirajte podatke

Planiranje učinkovitih aktivnosti u online trgovini zahtijeva prethodnu analizu prikupljenih podataka o kupcima. U sezonskim djelatnostima posebno je važno proučavati trendove pada i rasta interesa za ponudu u pojedinim razdobljima. Usporedba rezultata sa sličnim razdobljima prethodnih godina omogućit će nam da naše marketinške aktivnosti savršeno „ciljamo“ u trenutku kada su naši potencijalni kupci stvarno zainteresirani za kupnju proizvoda ili usluga.

Privucite promocijama

Teško je očekivati ​​da će ljubitelji skijanja tijekom vrućeg ljeta poželjeti kupiti novu opremu. Osim ako ih ne zainteresiramo nekom iznimno povoljnom ponudom. Što? Odličan način za pokretanje prodaje u mrtvoj sezoni su sve vrste promotivnih kampanja, poput rasprodaja paketa tematski povezanih proizvoda, promocija 3 za 2 i dodataka pri kupnji u obliku uzoraka proizvoda ili popusta na sljedeće kupnje.

Pozicija unaprijed

Prilikom pozicioniranja online trgovinekoja je izložena povremenim fluktuacijama prodaje, trebali biste dobro planirati svoje aktivnosti unaprijed. Kako troškovi SEO-a ne bi bili uzaludni, vrijedi ih započeti barem nekoliko mjeseci prije najvećeg interesa za ponudu. Zašto? Pozicioniranje je proces koji zahtijeva vrijeme i strpljenje. Odlučimo li trgovinu skijaške opreme pozicionirati tek u veljači, sigurno nećemo moći na vrijeme doći do potencijalnih kupaca.