/

2017-05-05

Zašto vam je potrebna mobilna verzija vaše web stranice?

strony_responsywne

51% web stranica posjetili su poljski korisnici interneta na pametnim telefonima i tabletima – prema godišnjem izvješću koje je pripremio We Are Social u 2016. Kao što se može očekivati, ovaj će se trend u nadolazećim godinama povećati, prisiljavajući vlasnike poslovnih web stranica da svoje web stranice prilagode potrebama korisnika. Zašto se isplati investirati u mobilnu verziju web stranice? Što biste trebali zapamtiti kada ga dizajnirate?

Više potencijalnih kupaca

Tržište mobilne telefonije u Poljskoj se razvija alarmantnom brzinom. Sve češće i voljnije pregledavamoweb stranice tvrtkina ekranu pametnih telefona i tableta ne samo kod kuće, već i vani – u autobusu, u kafiću ili trgovini. Kamo god idemo, želimo da web stranica bude jednostavna i brza za navigaciju. Ništa ne frustrira korisnike mobilnog interneta više od potrebe da povećaju zaslon kako bi vidjeli manje detalje ili ciljaju na male ikone. Problem u radu web stranice može rezultirati brzim napuštanjem web stranice i posljedično odljevom potencijalnih kupaca. Ovo je najbolji dokaz da ne smijete podcijeniti snagumobilnih verzija web stranicačiji dizajn treba omogućiti savršenu prezentaciju web stranice na različitim zaslonima.

Bolja pozicija na Googleu

U travnju 2015.Googlepromijenio je algoritam koji se koristi za procjenu kompatibilnostiWeb stranicas mobilnim uređajima, što se odražava u dobivenim rezultatima pretraživanja. Čak i najbolje pozicioniranje web stranice neće biti od velike koristi ako njeni vlasnici ne ulože u mobilnu verziju. Mobilnost je, bez obzira na branšu u kojoj poslujemo, nužna kako bismo ostali konkurentni na tržištu.

Konkurentska prednost

Mobilna web stranica omogućuje tvrtkama izgradnju imidža modernog brenda, otvorenog prema potrebama primatelja. Ovaj pristup može pomoći u stjecanju konkurentske prednosti u odnosu na tvrtke koje ne idu ukorak s vremenom i svojim kupcima nude samo tradicionalne verzije svojih web stranica.

Dobro dizajnirana mobilna verzija – što je to?

Prilikom izrade web stranice prilagođene mobilnim uređajima, važno je voditi računa o njenom preglednom, intuitivnom i logičkom izgledu koji će vam omogućiti da dosegnete bilo koje mjesto na web stranici uz što manji broj klikova. Grafička strana web stranice jednako je važna – što je više fotografija i grafika, to se stranica sporije učitava, što može obeshrabriti njezine korisnike. Dodatno, pretrpanost grafikom uzrokuje preuzimanje više podataka, čije troškove snose korisnici.