/

2019-02-23

Pozicioniranje web stranice – koliko traje?

strony www poznań

Pozicioniranje web stranice nije nešto što se može završiti u nekoliko dana. To je proces koji oduzima dosta vremena i dodatno ovisi o mnogim čimbenicima, poput industrije kojom se bavimo. Vrijedi biti strpljiv i potrošiti neko vrijeme na učenje osnova pozicioniranja – na taj način možete postići bolje rezultate!
 

Što utječe na vrijeme pozicioniranja?

Nekoliko faktora. Prije svega: konkurencija. Što je veća konkurencija, to je teže proći kroz sve oglase na prvoj stranici. U takvoj situaciji nije potrebno samo vrijeme, već i mudra upotreba fraza. Vrijedno je pogledati ključne riječi koje koristi konkurencija i pokušati pronaći one koje će odmah dovesti do naše web stranice. Ovdje će posebno biti korisno pravilno optimizirati mjesto na koje želimo uputiti potencijalne kupce.

Također je važno uspostaviti suradnju s dobrim stručnjakom. Kako ga prepoznati? Uostalom, on neće htjeti vašu web stranicu pozicionirati brzo nego stabilno. Ovo je vrlo važno. Postoje razni “trikovi” koji omogućuju da web stranica neko vrijeme bude visoko na ljestvici, ali isto tako brzo preko noći može pasti nekoliko desetaka mjesta i onda sav posao ode u nepovrat. Stoga je bolje svoju web stranicu povjeriti nekome tko se razumije u svoj posao i zna kako vašoj web stranici osigurati stabilnu poziciju u tražilicama.

Povijest same web stranice također utječe na vrijeme pozicioniranja. Ako ste u prošlosti prekršili zakon, tražilice će možda oklijevati ubrzati prikaz vaše web stranice. U takvoj situaciji vrijedi prvo vratiti “dobro ime” stranice na Internetu, kako bi Google vidio da ne kršite pravila. Tada postizanje zadovoljavajućih rezultata može biti mnogo brže.

Brzina vaše konkurencije još je jedan faktor koji može usporiti vaš SEO. Uvijek je vrijedno uzeti u obzir da i druge tvrtke eksternaliziraju izgradnju snažne pozicije svog brenda na Googleu. Ako ne dodijelite odgovarajući dio proračuna SEO-u, vrlo brzo možete zaostati. Stoga predlažemo poduzimanje razboritih radnji usmjerenih prema budućnosti. Nastojte uvijek biti korak ispred konkurencije – to će povećati vaše šanse za visoko pozicioniranje u tražilicama.

Na vrijeme pozicioniranja utječe i trajanje web stranice. Puno su bolje pozicionirana mjesta na internetu koja već imaju povijest i mnogo poveznica koje vode na, primjerice, podstranice. Svježe izrađenim web stranicama potrebno je više vremena za visoko rangiranje u tražilicama.

Koliko je vremena potrebno za pozicioniranje web stranice?

Ako želite postići stvarno dobru poziciju u Googleu, morate pričekati barem pola godine. Vrijedi biti strpljiv – učinci su zaista vrijedni toga! Istina je da ćete sigurno pronaći ponude koje sugeriraju da možete promovirati svoju web stranicu u dva tjedna, ali razmislite je li vam više stalo do vremena ili kvalitete. Kada je riječ o pozicioniranju, ono doista čini razliku. Također treba dodati da se karenca od šest mjeseci odnosi na tzv lake fraze, tj. one koje nisu jako popularne i korisnici ih rijetko pretražuju.

Teže fraze, odnosno one koje se češće traže, zahtijevaju veći budžet i duže vrijeme čekanja. Od početka pozicioniranja do postizanja zadovoljavajućeg rezultata ponekad prođe i godina dana. Ako želite ubrzati pozicioniranje, vrijedi razmisliti o miješanju lakih i teških izraza – tada će vaša web stranica postupno postajati sve vidljivija. Naravno, to neće biti moguće u svakoj industriji, ali ako je moguće, isplati se iskoristiti.