NL BURA neće podržati Proračun PGŽ zbog Marišćine i 3. maja

RIJEKA – Nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Hrvoje Burić objavio je da neće podržati županijski proračun za 2019. godinu, i to zbog Marišćine, kao i zbog SDP-ove županijske suradnje sa IDS-om koji je grobar Uljanika i 3. maja. Kako je poznato, Burić je prošle godine bio digao ruku za županijski proračun i činio većinu sa SDP-om u Skupštini, ali kako kaže ove godine to neće učiniti.

https://youtu.be/epDk-DX3CCc

– Župan Komadina slobodno može početi pregovore s nekim drugim. Da li će to biti Akcija mladih ili netko drugi, mene nemojte pitati, poručio je Burić.

– Odgovornost za sadašnju situaciju snosi onaj tko je dozvolio Uljaniku da preuzme 3. maj, a to je bila SDP-ova tadašnja Vlada. Na potpisivanju sporazuma uz tadašnjeg ministra Vrdoljaka i direktora Rosandu bio je i gradonačelnik Vojko Obersnel. Njihova je odluka bila da Uljanik uzme 3. maj, i još su obećavali da će sve procvasti. A na kraju su namjerno i svjesno sve uništili, rekao je Burić, koji smatra da Uljanik nikad neće vratiti pozajmicu od 523 milijuna kuna.

– To je odluka uprave Uljanika, a znamo tko je stajao iza te uprave – to je IDS koji je htio sve izručiti na kraju Danku Končaru. Budući da je SDP u PGŽ u koaliciji sa tim istim IDS-om, moju podršku ne može imati. A isto je i sa HNS-om u Gradu Rijeci: Vrdoljak je bio potpisao sporazum sa Uljanikom, a HNS je danas prihvatljiv partner SDP-u u Gradu Rijeci. I još su na lokalnim izborima bili suprotstavljeni. To je prevara birača, i to Bura ne može podržavati, objašnjava Burić.

Izvro: Novi list
Fotografija: Sergej Drechsler

Related Posts