Lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

u VIII. izbornoj jedinici
Hrvoje_Burić
Hrvoje Burić

Rođen 1967. godine u Rijeci. Po zanimanju inženjer komunikacija. Uspješan privatni poduzetnik.

Otac dvoje djece. Dragovoljac domovinskog rata od 1991.

Gradski vijećnik grada Rijeke u trećem mandatu i županijski vijećnik. Predsjednik NL Bura i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Trsat.

Milena Žitinić
Milena Žitinić

Rođena 1976. godine u Trogiru, odrasla i živi u Rijeci. Po zanimanju projektantica unutarnjeg uređenja. Majka troje djece.
Članica je Glavnog odbora Bure od osnutka 2017.Obnaša dužnost političke tajnice NL Bura i članica je vijeća Mjesnog odbora Turnić.
Nakon dugogodišnjeg iskustva u humanitarnom radu sa najsiromašnijima i najpotrebitijima, aktivno se po prvi puta uključuje u politiku u NL Bura sa željom da se stvore svi uvjeti i zakonski okviri kako bi se zaštitili najslabiji u društvu, a stopa siromaštva svela na minimum. Smatra da je nužno vratiti ljudsko dostojanstvo svim građanima Hrvatske te stvoriti razumnije i empatičnije društvo u kojem će država biti majka, a ne maćeha svojim građanima.

Josip Netretić
Josip Netretić

Rođen 1984. godine u Rijeci. Otac dvoje djece. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci, stručni studij fizioterapije te završio i specijalistički studij fizioterapije u Zagrebu. Od 2008.je u realnom sektoru te je kroz tri ordinacije ( Zadar, Rijeka, Umag) zapošljavao preko 60 ljudi. U mladosti se bavio tekwondoom te bio jedan od 10 najboljih boraca na svijetu.
2020.postaje potpredsjednik NL Bura.
Ima veliku želju sudjelovati u stvaranju bolje Hrvatske, posebice će se zalagati svojim iskustvom
u stvaranju kvalitetnije poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj.

Boris_Mijolović_
Boris Mijolović

Rođen u Rijeci 1951. godine. Po zanimanju ing.brodskog strojarstva, u mirovini. U svom bogatom radnom vijeku, na nekoliko rukovodećih funkcija, stekao je veliko iskustvo koje sada želi prenijeti na mlađe generacije.

Potpredsjednik je NL Bura od njezinog osnutka 2017. i član vijeća Mjesnog odbora Krimeja.
Voli svoj kraj i svoju Rijeku, ali ne ovu Rijeku koja kontinuirano propada i stagnira, iz tog razloga aktivno se uključio u politiku kako bi se stvorili uvjeti da ljudi dobro žive.

Karmelija Pavičić
Karmelija Pavičić

Rođena 1965. godine. Po zanimanju ekonomistica zaposlena kao tajnica u Nezavisnom sindikatu medicinskih sestara, tehničara i djelatnika u zdravstvu Hrvatske. Samohrana majka dvoje odrasle djece i baka jednom unuku.
Aktivna u humanitarnom radu u gradu Rijeci.
Članica je Glavnog odbora Bure od osnutka 2017. godine. Svojim političkim djelovanjem želi pridonijeti da se politička slika Hrvatske promijeni na način da se stvore uvjeti za dostojan život u Hrvatskoj. Smatra da je NL Bura, pod vodstvom Hrvoja Burića, jedna od rijetkih regionalnih stranaka koja otvoreno progovara o problemima u gradu Rijeci i šire. Zadovoljna je činjenicom da je NL Bura u protekle tri godine od lokalne stranke ojačala kao demokratska stranka dobrih međuljudskih odnosa i jasnih ciljeva s kojima možemo samostalno ući u Hrvatski Sabor.

Ljubomir Drušković
Ljubomir Drušković

mag.oecc.

Rodom s Korčule, odrastao i živi u Rijeci. Rođen 1979. godine. Otac dvoje djece. Poslovnu karijeru gradi u inozemnom i domaćem poslovnom sektoru, u području human resources managementa, consultinga i komercijale na polju naftne industrije, brodogradnje, kemijske i građevne industrije. Član je Glavnog odbora NL Bure.
Ljubav prema gradu Rijeci, domovini i iskustvo na poslovnom planu, te program i vizija tima NL Bura, potaknula ga je da se po prvi puta aktivno uključi u politiku i aktivnosti koje će probuditi i transformirati našu Rijeku i Hrvatsku te ih učiniti boljim mjestom za život, za sve vrijedne i poštene ljude.

Ljiljana_Bevandić
Ljiljana Bevandić

Rođena Riječanka, točnije Sušačanka, podrijetlom iz velebitskog Podgorja. Po obrazovanju
profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Zaposlena je 25 godina kao diplomirana knjižničarka u narodnoj knjižnici u Rijeci.
Po prvi puta se uključuje u politički život kao članica NL Bura 2017. i članica je Glavnog odbora NL Bura.
Smatra da sa svojim osobnim angažmanom, treba doprinijeti da se dogode dugo potrebne promjene u našem društvu i državi.

Mateo_Papić
Mateo Papić

mag.ing.min.

Rođen u Rijeci 1992. godine. Po zanimanju magistar inženjer rudarstva. U protekle 4 godine aktivan u ERASMUS + programu Europske unije. Zaposlen je kao međunarodni teniski sudac za ITF i HTS.
Član je Glavnog odbora NL Bura.
Posjetio je 48 država i zaključuje da je Hrvatska najljepša od svih, no i da se po uzoru na ostale
države može puno toga učiniti za ugodniji i kvalitetniji život svih građana . U velikoj želji da
Hrvatska postane idealno mjesto za život, uključuje se u politiku jer smatra da se kroz političko
djelovanje može i treba mijenjati sliku Hrvatske na bolje.

Frančeska Sobol – Mišćević
Frančeska Sobol - Mišćević

dipl.iur.

Rođena 1969. godine u Kninu. Po zanimanju diplomirana pravnica, majka je dviju kćeri. Privatna je poduzetnica te se bavi pružanjem turističkih usluga.
Članica je Glavnog odbora NL Bura i članica vijeća Mjesnog odbora Gornja Vežica.
U želji da učini nešto za grad Rijeku istomišljenike pronalazi u NL Bura. Posebno se želi založiti kroz svoje političko djelovanje za pravnu jednakost svih građana Republike Hrvatske te pravedno, učinkovito i svrsishodno pravosuđe.

Ivica Širola
Ivica Širola

Rođen u Rijeci 1969. godine. Po zanimanju instalater centralnog grijanja i klimatizacije. Otac dvoje odrasle djece i djed dvoje unučadi.
Član Glavnog odbora NL Bure i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Draga.
Zbog ogorčenosti i tuge koju osjeća radi stanja u gradu Rijeci, odlučio se pridružiti NL Bura kako bi mogao djelovati na korist građana u svrhu ljepšeg i bogatijeg života u našem gradu.

Nataša Matošević Budim
Nataša Matošević Budim

Rođena 1975. godine u Rijeci. Profesorica francuskog i ruskog jezika i književnosti. Majka dvoje djece. Dugogodišnji je djelatnik u turističkom sektoru, trenutno zaposlena kao profesorica
francuskog jezika.
Članica Suda časti NL Bura.
Odlučila se pridružiti timu NL Bura zato što vjerodostojno riječi i obećanja pretvara u djela.

Marijan Ribarić
Marijan Ribarić

Rođen u Rijeci 1963. godine. Po zanimanju operater lučke mehanizacije, u mirovini.
Otac sina i kćeri.
Dragovoljac domovinskog rata od 1991.
Član Glavnog odbora NL Bura.
Aktivno se uključuje u rad stranke sa željom da se krene perspektivnije i produktivnije u stvaranje bolje Hrvatske.

Željka Mičetić
Željka Mičetić

Rođena je 1961. godine u Rijeci. Po zanimanju PT operaterka. Radni vijek provela je kao djelatnica Hrvatske pošte na radnom mjestu voditelja ureda i kontrolora. Cjeloživotnim obrazovanjem stekla je i zanimanje računalnog operatera i marketing menadžera.
Postaje članica NL Bura od samog osnutka 2017. godine i članica je Nadzornog odbora Bure.
U fokusu njezinog interesa su pomorci koji čine veliku populaciju u Hrvatskoj, a nemaju adekvatnu brigu, skrb i zaštitu od države.

Doris Kušić
Doris Kušić

Rođena 1982. godine u Rijeci. Po zanimanju hotelijersko- turistički tehničar. Majka dvoje djece.
Članica je NL Bura i vijećnica u Mjesnom odboru Vojak.
Politika ju oduvijek zanima, i nakon traženja u političkim opcijama, prepoznala je Buru kao stranku s kojom može učiniti nešto vrijedno za svoj grad i predivnu nam domovinu Hrvatsku.