Hrvoje Burić: Vraćanje poslova financijerima kampanja već počinje

Hrvoje Burić: Vraćanje poslova financijerima kampanja već počinje

Jesu li kandidati za gradonačelnika već počeli vraćati novac financijerima kampanja, odnosno možemo li reći da je počelo klijentelističko ponašanje, pita se Hrvoje Burić, kandidat Bure za gradonačelnika Rijeke.

Hrvoje Burić, kandidat za gradonačelnika Rijeke kaže kako, prema najavama nekih kandidata, očito se ide u smjeru vraćanja poslova financijerima kampanje.

– Atraktivno zemljište na Preluci koje je u privatnom vlasništvu već je na pladnju gradu kao projekt ponudio kandidat za gradonačelnika koji je nominalno nezavisan. Očito je kakao se nekima od njegovih financijera vrlo skupe kampanje ne čeka, nego želi unaprijed dogovoriti posao s gradom. Novi ambiciozni projekt je već napravljen i u kampanji ga je ne baš nezavisni kandidat predložio. Meni je dobro poznato trgovanje tim atraktivnim prostorom i ne mogu vjerovati kako se tako rano nezavisni kandidat već počeo dogovarati s njime, smatra Burić.

Beskompromisno poručujemo trgovcima moći kako Bura zna odgovoriti i ukazati građanima Rijeke na nepravilnosti, kažu u Buri.

– Očito je da se usluge u kampanji već počinju vraćati. Podsjetit ću vas na još jedan sličan događaj o kojem sam već govorio. Na Županijskom skupštini protiv naše volje prošao je projekt pripreme izgradnje Žičara Učka. A idejni tvorac tog projekta i osoba koja je lobirala za njega i njime upravlja nalazi se na županijskoj listi istog tog kandidata. Kandidat za gradonačelnika i dalje netransparentno govori o financiranju svoje kampanje. Ako i površno analiziramo ono što je vidljivo, i prebrojimo reklame, plakate i odokativno odmjerimo savjetničke usluge ta kampanja je davno preška 600 tisuća kuna koliko se u dva kruga smije potrošiti za gradonačelničku kampanju. Netko tko je doveo KBC Rijeka u debeli minus od 323 milijuna kuna ne smije tako voditi grad i još manje unaprijed dogovarati projekte u kojima se namiruju privatni interesi koje je moguće jasno vidjeti čak i kada bacite pogled s vrha Učke, upozorava Burić.

U Buri smatraju kako mu se ne smije dozvoliti da nakon stvaranja ogromnog duga krene u novi pohod na javnu blagajnu.

– Lako je trošiti javni novac, ali treba znati stvoriti ga. Vrlo se slično ponašala i dosadašnja vlast koja je bila maherska u trošenju, no istovremeno projekti koji su mogli pokrenuti gospodarstvo i to sredstvima iz Europskih fondova prohujala su mimo njih. Upravo je to najveći problem. Nama trebaju ljudi koji znaju s brojkama i koji nikome nisu ništa dužni učiniti osim građanima našeg grada, zaključuje Burić.

Related Posts