Hrvoje Burić i Josip Netretić predali svoje potpise za Grad Rijeku i PGŽ

Hrvoje Burić i Josip Netretić predali svoje potpise za Grad Rijeku i PGŽ

Hrvoje Burić, kandidat stranke Bura za gradonačelnika Rijeke i Josip Netretić, kandidat za župana Primorsko goranske županije predali su potpise potpore građana za svoje kandidature, navodi se u priopćenju koje prenosimo.

U Buri ističu kako žele transparentnu kampanju svih na ovim lokalnim izborima pa su tako ovog tjedna i prvi i jedini za sada predstavili imovinsku karticu kandidata za gradonačelnika, te objavili podatke o novcu utrošenom u pretkampanju. 

„Zahvaljujem svima koji su nam dali potporu da im služimo kroz upravljanje gradom i županijom. Birače pozivam da dobro razmisle kome dati glas i da svakako izađu na izbore. Nikome ne dugujem ništa i sigurno na mjestu gradonačelnika neću imati obavezu vratiti kroz poslove s gradom novac utrošen u kampanju. Dovoljno je samo prebrojati plakate, vidjeti kako mnogi kandidati troše novac kao pijani bogataši, predstavljaju se na skupocjenim jahtama, i imaju novca da plate stotine jumbo plakata. Istovremeno kada ih se pita odakle im novac i gdje su im računi za to odgovaraju protupitanjima i pokazivanjem prstima prema drugim kandidatima“, naglasio je Burić.

U Buri ističu kako jamče istinske i duboke promjene. „Dosadašnjem klijentelističkom obliku ponašanja, kojeg preuzimaju i potpuno nova lica u riječkoj politici, gdje se kampanje financiraju iz tuđeg džepa, a usluge se plaćaju dizanjem ruku i dodjeljivanjem poslova, stat ćemo na kraj. Stranka Bura će donijeti transparentnost poput Bure – vjetra donosi čist zrak i jako dobru vidljivost“, zaključio je Burić.

U pretkampanji stranka je najavila kako će se sve ključne odluke za budućnost grada i županije donositi na referendumu, a ne dekretom gradonačelnika i potkupljivanjem ruku u gradskom vijeću.

Najavili su i sedam projekata koje je će oživjeti grad i županiju u slijedećih nekoliko godina. 

Bura predlaže izgradnju autobusnog kolodvora na Delti  za tri do šest mjeseci i investiranje 10 milijuna kuna. Kao projekt demografske obnove žele uvesti Dječju karticu za sve osnovnoškolce

grada kojom bi se financirali školski obroci i produženi boravak, a njome će se, kada proračun dopusti, financirati i radni udžbenici i slobodne aktivnosti osnovnoškolaca.

Istovremeno osigurat će se i besplatni vrtić za svako dijete starije od tri godine i povećati kapacitet gradskih i županijskih vrtića. 

Pokretanje razvoja malog i mikro poduzetništva u Buri planiraju ostvariti kroz osnivanje Fonda za poduzetnike kojim bi se pomoglo poduzetnicima početnicima i onima koji zbog krize bilježe pad veći od 20 posto, aktivirati imovinu grada s niskim najmom za poduzetnike i smanjiti prirez s 15 na 10 posto. 

Zamah poduzetništvu pomoći će i ostvarenje projekta Aglomeracija Rijeka vrijedan milijardu i 761 milijuna kuna koji je bez razloga stopirala dosadašnja vlast.

U Buri žele omogućiti kvalitetan i ispunjen život svojim starijim sugrađanima. Suradnjom grada i županije žele pronaći adekvatne prostore za povećanje kapaciteta u domovima i dnevnim smještajima za umirovljenike, kako bi se smanjilo vrijeme čekanja u njima sa sadašnjih pet do osam godina. 

I na kraju obnova kultne Kantride iz sredstava EU koje su na raspolaganju kroz ponovno će zaživjeti ovaj važan dragulj sportske, zabavne i kulturne infrastrukture, smatraju u Buri.

 

Članak: FIUMAN

Related Posts