Burić napao SDP-ovu vlast, ali i Štimca: ‘On je u svom mandatu bolnici natukao 323 milijuna duga’

Burić napao SDP-ovu vlast, ali i Štimca: ‘On je u svom mandatu bolnici natukao 323 milijuna duga’

Građani Rijeke trebaju promjene i pametno upravljanje novcem, a ne klijentelističko pogodovanje drugima. Jedino Bura može donijeti promjene, zaključio je Burić

Glavna misao vodilja svake javne službe i lokalne vlasti treba biti briga za građane i pametno trošenje svake kune našeg zajedničkog novca. No, kako se to u Rijeci radi – od 2015. godine do 2018. godine Grad Rijeka je ostvario manje prihode od imovine grada, zakupa poslovnih prostora, javnih površina, zemljišta i spomeničke rente, za punih 11 milijuna kuna.

U tom periodu nije bilo korona krize. Izgubljen je novac za zakup, a neizravno su izgubljena i radna mjesta te više milijuna kuna od poreza i prireza na dohodak. Tome treba dodati plaćanje podnajma za zemljište na Preluku u zadnjih 15 godina. Svake godine za to je potrošeno oko 200.000 eura plus PDV. Ukupno je u bezdan bačeno 3,8 milijuna eura, a za taj novac mogao se izgraditi jedan novi dječji vrtić, upozorio je kandidat Bure za gradonačelnika Hrvoje Burić. Dodao je da je zbog kašnjenja plaćanja dobavljačima za zatezne kamate izdvojeno 7,4 milijuna kuna.

– A kao pomoć novorođenčadi izdvaja se godišnje samo milijun i pol kuna. To dokazuje da Grad Rijeka i oni koja ga vode svojim razmetnim i nebuloznim trošenjem javnog novca nisu u službi građana, već u službi pomahnitale gradske vlasti koja sada traži novi mandat, kazao je Burić. On se osvrnuo i na kandidaturu Davora Štimca.

– S druge strane svoje usluge nudi i bivši ravnatelj KBC-a koji je u svom mandatu natukao 323 milijuna kuna duga ustanovi kojom je upravljao. Građani Rijeke trebaju promjene i pametno upravljanje novcem, a ne klijentelističko pogodovanje drugima. Jedino Bura može donijeti promjene, zaključio je Burić.

 

Članak: Novi list
Fotografija: Sergej Drechsler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts