Nezavisna lista Bura – tiskovna konferencija za medije: “Da li je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel mazohist?”

Predsjednik Nezavisne liste Bura i gradski vijećnik Hrvoje Burić pozvao je sve poduzetnike da ne dostavljaju ponude za obnovu broda Galeb.

https://youtu.be/HIGEcoEzPHI

– Ja ih kao gradski vijećnik i, ako to tako građani odluče, budući gradonačelnik molim da to ne čine zbog toga što će omogućiti povećanje proračunske rupe, a na štetu naše djece. Palača Šećerane i Galeb su jedan projekt, iako Galeb nema nikakvu poveznicu s industrijskom baštinom.

To je isključivo gradonačelnikov projekt i samo njegova ideja. Sramotno je da će Grad Rijeka morati plaćati penale ako ne prođe kredit. To je čisti mazohizam gradonačelnika Obersnela, ocijenio je Burić.

On je podsjetio da bi kredit trebao doći na naplati u siječnju 2022. godine, a onda će rate stizati sljedećeih deset godina.

– Oni danas žele zadužiti nekoga drugog. Da bi nam Obersnel ostavio ostavštinu koju ćemo morati održavati najmanje 50 godina, a to je brod Galeb. Drugim riječima, Galeb će sve te godine stvarati minuse u proračunu.

Na zadnjoj sjednici 18 vijećnika je bilo za zaduženje, a 18 protiv, što znači da zaduženje nema prolaz. Ako do nastavka sjednice netko promijeni mišljenje i glasuje za zaduženje, bit će to dokaz političke korupcije i kupovine, izjavio je Burić.

On je zaključio da je gradonačelnik Vojko Obersnel trebao davno reći da će projekt Europske prijestolnice kulture koštati 200 milijuna kuna te da je neprolazak odluke o zaduženju gradonačelnikov problem.

Izvor: Novi list

Related Posts