Bura obećava realne projekte za Rijeku koje je moguće u kratkom roku ostvariti

Autobusni kolodvor, demografska obnova, besplatni vrtići, pokretanje malog i srednjeg poduzetništva, aglomeracija Rijeka, bolji život umirovljenika i obnova kultne Kantride izvedivi su projekti kojeg Bura može ostvariti u kratkom roku, najavio je predsjednik stranke i kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić, predstavljajući sve točke svojeg izbornog programa. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ovi projekti su izvedivi u kratkom roku, ne obećavamo nemoguće stvari, imamo planove kako ih realizirati i siguran sam da ćemo ih ostvariti uz suradnju sa svima koji žele dobrobit Rijeke i Riječana“, istaknuo je Burić.

Bura tako predlaže ostvarenje projekta Autobusnog kolodvora na Delti, na lokaciji na kojoj se danas nalazi prigradski autobusni terminal. Rok za izgradnju natkrivenog kolodvora bio bi tri do šest mjeseci, a njegova cijena iznosila bi 10 milijuna kuna.

U projektu demografske obnove u Buri najavljuju uvođenje Dječje kartice za sve osnovnoškolce s kojom će se financirati školski obroci i dnevni boravak, a u budućnosti i udžbenici kao i slobodne aktivnosti osnovnoškolaca. Roditeljima djece u vrtiću Bura želi osigurati besplatne vrtiće za svu djecu stariju od tri godine.

Pokretanje malog i mikro poduzetništva u stranci očekuju kroz provođenje tri mjere: osnivanje fonda za poduzetnika koji bi financirao poduzetnike početnike, aktiviranje imovine grada u njihovu korist i porezno rasterećenje dohotka.

Svi umirovljenici u Primorsko goranskog županiji zaslužuju primjerenu starost i stoga u Buri ističu kako se mora povećati broj umirovljeničkih domova i mjesta u njima kako bi se smanjilo čekanje koje sada traje i do osam godina, a osigurat će se i dnevni boravak za sve one koji imaju takve potrebe.

Kultna Kantrida treba biti vraćena u funkciju, najavljuju u Buri. Novcem iz Europskih fondova ovaj multifunkcionalni stadion treba obnoviti i poboljšati njegov infrastrukturu na dobrobit svih budućih sportaša.

Burić se osvrnuo i na ankete koje pokazuju kako najbolje stoji onaj koji tu anketu plati. „Situacija je pomalo bizarna jer se neki kandidati za župana predstavljaju na skupocjenoj jahti dok istovremeno traže donacije od običnih građana za kampanju. Nama je cilj naš program komunicirati u kampanji i sigurni smo kako je on dobar, realan i ostvariv. Ne obećavamo nemoguće nego želimo i sebi i drugima stvoriti grad i županiju u kojima će svatko poželjeti živjeti. Vjerujem da će program, činjenice i argumenti ovoga puta pobijediti“, zaključio je Burić,te nadodao  kako je Bura zdrav i snažan vjetar koji donosi dobru vidljivost.

 

Tekst:  Fiuman

Related Posts